6 Rahsia pemborong yang akan dibongkarkan dalam ebook Rahsia Taobao

Anda dah sedia nak mulakan perjalanan anda sebagai usahawan borong yang berjaya? Langkah pertama anda mungkin bermula disini.

 

Jom saya nak kongsikan kepada anda semua, apa dia yang bakal anda ketahui dan pelajari apabila anda rujuk kepada panduan Rahsia Taobao ini.

 

Untuk pengetahuan anda, dalam ebook Rahsia Taobao, terdapat sekurang-kurangnya 6 Rahsia yang akan dibongkarkan kepada anda.

 

Kesemua rahsia-rahsia ini, hanya diketahui oleh para pemborong dan mereka yang dah biasa membeli borong barangan dari China sahaja. Jika anda adalah orang baru dalam bidang ini, besar kemungkinan anda tak tau pun tentang rahsia-rahsia ini.

 

Bila tak tau, anda mungkin akan lakukan tindakan yang silap. Dengan adanya rahsia-rahsia ini, anda pasti dapat elakkan sebarang kemungkinan yang tak diingin dari berlaku.

 

Tanpa membuang masa, saya akan senaraikan kat sini apa dia 6 rahsia yang anda akan ketahui setelah membaca ebook Rahsia Taobao.

rahsia

Rahsia Taobao Pertama: Teknik mencari produk pasti laku

Kalau anda buka laman web Taobao.com anda akan terkejut apabila melihat terdapat terlalu banyak produk yang boleh diborong secara online. Saya rasa, mungkin jika dihitung satu per satu, jumlah produk yang ada di laman web tersebut mungkin mencapai angka jutaan unit.

 

Persoalannya ialah, produk apa yang anda patut borong sekarang? Kalau boleh kita nak borong produk yang senang nak jual dan tak banyak masalah.

 

Sudah tentu sebagai pemborong yang berpengalaman, Nigel Ong tahu mana satu produk yang kita patut borong dan mana satu produk yang kita patut elakkan.

 

Sebagai contoh, anda boleh rujuk beberapa laman web tempatan dan antarabangsa bagi melihat produk apa yang banyak mendapat sambutan.

 

Jika anda ingin tahu caranya dengan lebih details, bolehlah baca panduan ini. Atau jika nak belajar dari blog ini, kenalah baca artikel-artikel lain yang saya dah siarkan dalam blog ini ya.

 

Rahsia Taobao Kedua: Produk yang perlu dielakkan

Setelah mengetahui apa dia produk yang patut kita pilih, kita juga perlu tahu apa produk yang patut dielakkan. Saya pernah kongsikan dalam blog ini. Sila klik untuk baca

(1) Contoh penipuan yang dilakukan oleh peniaga online di laman web borong dari China

(2) Barang dari China tidak berkualiti! Betul ke?

(3) 5 Masalah import barang dari China yang akan diselesaikan oleh Rahsia Taobao

Topik berkenaan produk yang perlu dielakkan saya sentuh sedikit demi sedikit menerusi siri-siri artikel yang telah saya terbitkan dalam blog ini.

 

Boleh baca dari ketiga-tiga artikel diatas, dan dari situ saya percaya anda juga akan dapat beberapa idea asas tentang topik ini.

 

Umumnya, sebagai langkah keselamatan, elakkanlah daripada memborong barangan elektronik dan yang halus proses pembuatannya melainkan anda benar-benar yakin akan kualiti produk tersebut ya.

 

Rahsia Taobao Ketiga: Langkah demi langkah membeli produk di Taobao.com

Kenapa rahsia ini PENTING?

muat-turun-rahsia-taobao-borong-dari-china

Laman web Taobao adalah dalam bahasa cina. Saya pun tak pasti sama ada tulisan tersebut adalah dalam bahasa kantonese ataupun mandarin. Yang pasti tulisan cina ni nampak sama sahaja dimata saya.

 

Bagi yang tak tau, mungkin mereka akan ada masalah untuk memahami apa yang tertulis di laman web ini.

 

Ada cara untuk tukar bahasa laman web Taobao ke dalam bahasa yang lebih mudah untuk difahami. Anda ikuti topik ini dan anda akan ketahui rupanya sangat senang nak buat tempahan menerusi laman web taobao.com ini sebenarnya.

Baca juga: Beli barang dari negara China di laman web TaoBao walaupun tak faham bahasa cina

 

Rahsia Taobao Keempat: Apa perlu buat apabila barang kena tahan di Kastam atau apabila barang yang ditempat tak sampai ke tangan anda

Seperti yang saya pernah cerita dalam blog ini sebelum ni… proses pembelian barangan dari China melibatkan proses yang agak panjang. Lazimnya, prosesnya adalah seperti berikut

Seller dari China > Kurier > Kastam China > Kastam Malaysia > Kurier > Anda

 

Seperti yang anda dapat lihat, ia perlu melalui beberapa proses dan flow tertentu. Ia bukannya seperti anda beli barang dari laman web ini yang mana barang boleh terus sampai ke tangan anda tanpa melalui kastam.

 

Ada ketikanya, barang yang anda tempah akan transit di pejabat kastam, dan jika ini berlaku, adakah anda tahu apa yang perlu dilakukan? Apa prosedurnya? Semuanya diterangkan dalam panduan ini.

 

Rahsia Taobao Kelima: Cara menjual produk yang telah diborong di Taobao secara online sahaja

Barang dah beli dan dah sampai ke tangan anda. Tahukah anda, jika anda boleh beli barang-barang ni semua secara online, anda juga boleh jual balik barang-barang yang dah diborong ni semua juga secara online.

 

Tak perlu buka kedai, tak perlu nak open table di pasar malam atau cara jualan konvensional yang lain. Tak salah kalau nak jual cara biasa, namun bagi mereka yang nak jual secara online sahaja, ini ada berita baik untuk anda.

 

Sila fokus betul-betul sebabnya dalam bab inilah anda akan pelajari cara nak jual barangan yang anda beli secara online sahaja.

 

In Shaa Allah, ia tak akan ganggu masa anda.

 

Rahsia Taobao Keenam: Proses jualan dan cara mengayat bakal pembeli

Anda tak pandai nak bina ayat jualan, ayat copywriting, nak pujuk pelanggan supaya buat bayaran?

 

You got it covered bro.

 

Bab ini akan memimpin tangan anda supaya anda juga boleh menjual secara online dan mengayat prospek anda seperti seorang yang PROFESIONAL.

 

Bagaimana? Dah sedia nak jadi superstar dalam bisnes borong dari China? Mulakan langkah pertama tanpa perlu lakukan trial and error yang mungkin akan buat anda rugi!

 

Jangan sebab anda nak jimat seratus, akhirnya anda kerugian seribu. Download panduan Rahsia Taobao sekarang, study dan follow instruction yang disediakan.

 

Anda juga layak jadi usahawan borong dari China yang BERJAYA!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: