Berbaloi ke beli ebook Rahsia Taobao?

Pada satu hari, seseorang menghubungi saya menerusi emel. Pada mulanya saya ingat tak nak layan, tapi disebabkan saya susah nak lupakan emel tersebut, maka saya balas juga.

 

Dalam emel tu, si penanya tu nak tau macam mana nak beli barangan dari China secara borong. Ya, sudah tentu dia nak beli secara online sahaja, dan tak bercadang nak berbelanja banyak untuk terbang ke China.

 

Kalau ikutkan, memang saya nak suruh dia beli je ebook Panduan Borong dari China, Rahsia Taobao ini. Tapi saya faham, bila sampai masa nak kena keluar duit memang berat jugak, kan.

 

Tak apa.

 

Saya tak kisah pun kalau cuma nak tanya satu dua soalan. Ianya mudah sahaja untuk dijawab. Lagipun, kalau kebetulan waktu tu memang saya tengah free, saya tak ada masalah untuk balas emel.

 

Tapi cubalah kalian bayangkan. Lepas saya balas dan jawab soalan pertama, dia balas emel dan tanya soalan kedua.

 

Bila soalan kedua dah dijawab, ada lagi soalan susulan. Bila soalan ketiga tu dah dijawab, muncul lagi soalan lain.

 

Kalau anda jadi saya, apa anda rasa? Seronok ke? Sedangkan, kalau dia baca panduan borong dari China – Rahsia Taobao tu, tak perlu dia nak susahkan orang lain.

 

(kalau nak susahkan orang lain, itu suka hati dia lah… ni masalahnya ko susahkan aku tau tak!)

rahsia-taobao-borong-dari-china

Ya, mungkin ada yang berpendapat, rasa kurang berbaloi nak beli ebook rahsia taobao sebab harganya mahal.

Baca juga: Kenapa rahsia taobao harganya mahal?

 

Mungkin masih ramai yang tak nampak, bahawa bila kita beli ebook ni, ia tak sama macam kita beli buku kat luar sana tu. Bila kita beli ebook, kita boleh hubungi pemilik ebook bila-bila masa, dengan syarat memang pemilik ebook ada provide support dan kita tanyakan semua yang kita tak faham dengan dia.

 

Dengan syarat, ko kenalah baca ebook tu jugak.

 

Bukannya sekadar beli, tak baca, tapi lepas tu asyik tanya macam-macam. Itu bukan cara yang betul untuk menuntut ilmu.

 

Jadi kalau ditanyakan pada saya, berbaloi ke tidak beli ebook Rahsia Taobao ni, saya akan kata ianya sangat berbaloi.

 

Katakanlah anda dah beli, dan dah follow panduan tu tiba-tiba masih rasa tak yakin nak buat pembelian, bila-bila masa anda boleh hubungi pemilik ebook tu dan minta dia guide atau minta pendapat dari dia.

 

Servis tersebut memang disediakan.

 

Anda akan dipimpin tangan hingga anda berjaya buat pembelian yang pertama dari laman web borong China.

 

Tengok di group support.

 

Anda akan lihat ada ramai yang sama macam anda. Mula-mula memang tak pandai dan tak yakin nak beli borong dari China, tapi bila dah berjaya beli sekali, terus jadi ketagih nak beli lagi dan lagi.

 

Kalau anda masih belum muat turun ebook ini, bolehlah klik sini untuk download.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: