Ingin ke China namun bimbang masalah tiada data atau sukar dapat internet connection?

Baiklah.

 

Kali ini saya nak cerita tentang aktiviti borong ke negara China. Bukannya memborong secara online macam yang saya selalu cerita dalam blog ni menggunakan laman web Taobao tu.

 

Tetapi, kalau anda nak borong guna Taobao pun bagus juga. Jimat masa. Kalau masih tak yakin dan masih tak reti macam mana nak borong secara online, boleh download panduan borong dari Laman web china ini.

 

Ok.

 

Masalah yang saya kira agak lazim apabila berkunjung ke negara orang ni ialah, masalah sambungan internet!

air-asia-flight-to-china-canton

Maklum saja lah, pada hari ini kan kita semua lebih mudah untuk berkomunikasi menggunakan internet. Betul tak? Ianya lebih menjimatkan, berbanding menggunakan SMS atau call. Ada internet, kerja pun senang nak diselesaikan.

 

Cuma masalahnya, kalau kita berada di negara orang, macam mana kita nak dapatkan sambungan internet tu?

 

Kena langgan servis internet kat negara yang kita nak pergi tu ke?

 

Kat sini saya nak ceritakan penyelesaiannya. Anda pergi ke laman web Visondata Wifi ini. Klik sini untuk akses ke laman web mereka.

servis-data-roaming-oversea

Pilih daripada senarai, negara yang tersedia, mana satu yang bakal anda kunjungi.

 

Setakat ini, syarikat ini yang menyediakan perkhidmatan wifi dan sambungan internet, telahpun menyokong perkhidmatan di 66 buah negara. Pilih saja negara mana yang bakal anda pergi nanti.

 

Cubalah buat pengiraan.

 

Anda mungkin akan dapati, langgan internet dari laman web ini adalah lebih murah berbanding anda langgan data dari negara yang bakal anda kunjungi tu.

 

Sebabnya, negara yang berbeza kan pakai matawang yang berbeza. Anda mungkin akan dikenakan caj yang lebih mahal, sebab adanya perbezaan matawang dan kadar tukaran matawang.

 

Jadi, bagi yang nak ke China tu, ada berita baik untuk anda.

 

Negara China juga termasuk dalam negara yang mendapat coverage servis ini. Jadi sebelum nak ke China tu, bolehlah dapatkan dulu servis wifi ini ya.

Klik sini untuk langgan data.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: