Promosi 1111 dan 1212 untuk beli barangan murah dari China

Promosi besar-besaran 11.11 baru sahaja melabuhkan tirainya.

 

Kalau anda memang seorang yang kaki shopping online, saya harap anda sempat untuk shopping sakan di laman web shopping online terkenal, sama ada di Shopee Malaysia mahupun di Lazada Malaysia.

 

Sejak akhir-akhir ini, orang mula membuat perbandingan, mana satu yang lagi murah kalau nak bershopping? Adakah nak shopping di Lazada, ataupun nak shopping di Shopee?

 

Saya pulak berpendapat, tak akan ada satu laman web yang akan jual barang dengan harga yang murah sentiasa. Ibaratnya macam kita berbelanja di shopping mall.

 

Kita cuba buat perbandingan antara Giant, Tesco dan juga Mydin.

 

Akan ada barang yang murah di Mydin, tapi agak mahal jika beli di Tesco. Begitu juga dengan Giant. Mereka tak akan jual semua barang dengan harga yang murah.

panduan-bisnes-shopee

Jika kita adalah sebagai pengguna, mudah sahaja untuk kita ketahui mana satu yang mampu berikan harga yang paling rendah lagi menjimatkan.

 

Anda mesti pernah dengar tentang perbandingan harga, kan? Jadilah seorang pengguna yang bijak. Seorang pengguna yang bijak, pastinya akan cuba buat perbandingan harga terlebih dulu sebelum terus buat keputusan untuk membeli.

 

Dewasa ini, untuk membuat perbandingan harga bukannya susah sangat. Semuanya boleh dilakukan hanya menerusi laptop ataupun smartphone.

 

Taip sahaja nama barang yang hendak dibeli, sama ada di Shopee ataupun di Lazada dan kemudian tekan butang search. Mana yang mampu berikan harga paling rendah, itulah yang kita akan pilih.

 

Cuma kita kenalah berhati-hati dengan harga yang terlalu rendah hingga tak masuk akal. Ini mungkin satu perangkap, atau silap-silap, peniaga tersebut sebenarnya menjual produk tiruan.

 

Apabila laman web jualan ecommerce ini, jalankan kempen promosi, inilah peluang baik untuk kita dapatkan barang yang kita idam-idamkan selama ini dengan harga yang menjimatkan.

promosi-lazada-1111

Kalau anda terlepas dengan promosi sebelum ini, boleh tunggu dan cuba nasib pada 12.12 nanti. Mana tahu, waktu tu ada barang lain yang lagi menarik yang kita boleh beli.

 

Akan datang, pasti akan diadakan kempen promosi seperti ini. Waktu itu, anda mungkin tak nak lepaskan peluang sedemikian.

 

Tak semestinya, kita kena jadi pembeli sampai bila-bila. Kalau ada kemahuan, kita juga boleh dapat manfaat sebagai seorang seller.

 

Jomlah, belajar macam mana nak jadi seorang seller di laman web Shopee pula.

panduan-bisnes-shopee

Anda boleh belajar dari panduan ini dan siapkan diri anda untuk jadi seorang penjual di Shopee yang mampu raih pendapatan yang lumayan.

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: